Uitstapjes

Wie aan de Veluwe denkt, denkt onwillekeurig aan bossen, heidevelden en zandverstuivingen.
Een gebied dat door prachtige natuur een lustoord is voor wandelaars, fietsers en ruiters.
Wie op de Veluwe komt zal echter ontdekken dat er meer is. Gezellige dorpjes, tal van braderieën, interessante musea, uitstekende horecagelegenheden, prima faciliteiten voor sport en ontspanning. Een gebied dat meer dan de moeite waard is voor vakantie en vrije tijd.

Otterlo is een van die dorpjes; het ligt centraal om een uitstapje te maken naar grotere steden als Arnhem (Denk aan burgers Zoo, Openlucht-museum) en Apeldoorn(Apenheul paleis het Loo). Het dorp herbergt drie van de meest interessante musea van Nederland, Namelijk het Kröller Müller en het Museonder op het Nationale Park “De Hoge Veluwe” en het Tegelmuseam “it Noflik Sté” in het centrum van het dorp.
Kortom er valt genoeg te bezichtigen en te doen in en rondom het dorpje Otterlo.

Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Er zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In de grote beeldentuinen staan sculpturen van kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.

De Julianatoren is een pretpark voor jong en oud.
De allerkleinsten kunnen zich er prima vermaken.

Kinderpretpark Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Een zeeleeuw ontmoeten? Of een nachtje logeren bij de dolfijnen en walrussen?
Op het Dolfinarium komen dromen uit.

Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk
Plan je route

Klei… Tegels… Keramiek.

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.
Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buiten- en binnenmuseum. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen.

Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo’n 36 eeuwenoude kelders. In 2001 zijn deze kelders in oude glorie gerestaureerd, onderling met elkaar verbonden en opengesteld voor publiek.
Bezoek de Historische Kelders en beleef de geschiedenis van Arnhem op unieke wijze!

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) geeft je een unieke kijk in de wereld van toen: de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Je komt ogen tekort!

Het Putter stoomgemaal houdt de stoomgeschiedenis levend. Zie hoe rustig de stoommachine werkt en ruik de geur van stoom en warme olie. De komst van de stoommachine veranderde de wereld, men was niet langer afhankelijk van de natuur. Dankzij het Putter stoomgemaal werd het waterpeil in de Arkemheense polder, 85 jaar lang op het juiste niveau gehouden. Het stoomgemaal is één van de nog slechts acht werkende stoomgemalen in Nederland.

Denkend aan de Veluwe, denk ik aan bos, heide en zandverstuivingen. En natuurlijk aan wild.
Dit landschap vind ik in overvloed op Planken Wambuis. Edelherten en wilde zwijnen maken mijn plaatje compleet.
Er is voor mij niets mooiers dan een wild zwijn tegenkomen, wroetend in de aarde naar beukennootjes of eikels.

Bekijk de kalender voor nog meer activiteiten bij ons in de buurt 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.